Tidigt företagsbesök på Medley!

IMG_2598Kl. är 06.10 idag måndag. Det är det dags att avverka 1000 m bröstsim. Det är lugnt i bassängen, det är bara 5 personer som redan simmar. Några finns också i gymmet. Medelåldern är – inte direkt låg om jag uttrycker mig så.  Det är ungefär samma personer som lägger sin motionsträning direkt på morgonen.

Den här morgonen har jag bokat en träff med platschefen för Medley, Torbjörn Kock. (eller allmänt kallad Tobbe)  Efter träningen så bjuds jag på nybryggt  kaffe och sedan rullar samtalet igång. Jag är nyfiken på att lyssna av hur Medley och Tobbe får ihop och kan samordna alla intressen. Väl känt är ju att Nyköping håller på att bygga om sitt badhus där Medley också sköter driften. I september öppnar badanläggningen i Nyköping. Då har det gått drygt tre år sedan stängningen.

På Ramdalen har Medley avtal med kommunen,  både badhus och sporthall. Tobbe berättar hur han och företaget tänker kring dagsläget och framtiden. Att Medley vill fortsätta med driften långsiktigt råder det inget tvivel om även om avtal styr tiden.

Medley kan även tänka sig att sköta driften av det nya tillkommande lägerboendet. Om inte någon/några föreningar vill sköta om det.

Jag anser att viktigast är att bad, sporthall och hela Ramdalsområdet är lätt tillgängligt. Att så många utövare som möjligt får god tillgång att utöva sin sport, motion, lek och relax. Att anläggningarna också nyttjas på ett så optimalt sätt som möjligt, alla möjliga tider på dygnet.

Samtalet går vidare hur sporthallen kan utvecklas, byggas om, hur lång livslängd själva badhuset har och hur kommunen långsiktigt bör tänka.

Efter det här samtalet får jag många funderingar och frågorna är fler än när jag äntrade kaffemuggen hos Torbjörn Kock.

Jag tar gärna mot Dina inspel och vad du vill få ut av dina skattemedel. Att göra rätt satsning är inte helt enkelt. Men jag är väl medveten om all den kompetens som finns i kommunen och den vill jag verkligen nyttja. Hör av dig, tack.

Hälsningar från Din lokala politiker!

Dag Bergentoft    Dag.Bergentoft@oxelosund.se 070-567 66 55

image

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*