Ett mer slutet Oxelösund!

Det känns banne mig bekymmersamt när majoriteten fattar sina beslut kring externa utövare.

Vad håller på att hända inom kommunen som styrs mot ett allt röd rödare samhälle. På kommunfullmäktige i veckan skulle det fattas ett beslut om en motion. Ett förslag som Moderaterna lämnade redan 2013 att utveckla Ramdalens idrottsplats.

För att ytterligare förstärka den tanken lämnade Moderaterna och Liberalerna ytterligare ett förslag för drygt ett år sedan:  Att utveckla Ramdalens IP  som ett sport och hälsocentrum för alla.

Förslaget/motionen har majoriteten sett positivt på. Men på en punkt så avslår man med buller och bång. Att utreda möjligheter för extern driftsentreprenör.

Men idag finns redan en privat entreprenör som sköter om IP på ett gott sätt. Dessutom drivs Ramdalens sportcenter av en extern entreprenör, Medley.

Det handlar bara om att utreda möjligheten till en extern part. Majoriten beslutar inkonsekvent. Ibland har man – ibland inte.

Vad händer och vad kommer att hända framåt i tiden med Oxelösund? Ska majoriteten driva frågan vidare i ett allt stängdare samhälle så att kommunen ska sköta badhus och båthamnar i egen regi, igen?

När det gäller hemvården så finns det inte en chans för oss som bor i kommunen att själva få bestämma över vem ska utöva olika social service. Kommunen, eller rättare sagt de röd/röd vet bäst och älskar att bestämma över huvudet på envar. Därför är det så viktigt att vara med och påverka, förändra och utveckla.

Det kanske är dags att du gör din politiska värnplikt!  Vet att du finns därute. Hör av dig till mig för en diskussion. Vi välkomnar en bredd av kompetenser.

valfrihet

Hälsningar från Din lokala politiker!                                image Dag Bergentoft  070-567 66 55 Dag. Bergentoft@oxelosund.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*