Valfrihet – Bostäder – Service!

Seminarium

Intressant seminarium i Oxelösund med hög profession bland gästerna! Läs gärna vidare genom att klicka på länken: Ett inlägg utifrån i SN.

http://www.sn.se/asikter/debatt/1.4019329

Fortsätt gärna att ge mig energi i dessa viktiga frågor!

Hälsningar från Din lokala politiker.

Dag Bergentoft

Dag.Bergentoft@oxelosund.se

0155-38 500, 070-567 66 55

image

 

19 thoughts on “Valfrihet – Bostäder – Service!

 1. Som sagt dom rika har alltid valfrihet. Det har inte den fattige. Har följt debatten om våra pensioner en tid. Bara V stöttar fattigpensionärer. Bara V vill ha in tandvården i den allmänna sjukförsäkringen. Bara V ville hjälpa mig när jag blev tandlös pga mediciner. Förstår idag att OM vi röstar så finns bara ett parti för oss, nämligen vänster-partiet. S o M lika som bär, den fattige göre sig icke besvär. Trevlig vår o sommar Dag!

  1. Roland!
   Varför föredrar du att på ålderns höst bli fråntagen att själva få välja t.ex. hemtjänst. Du/Ni har väl alltid tagit egna beslut men när man åldras/ eller är i behov av lite extra hjälp så säger kommunen att du får banne mig inte själv avgöra vem som kommer. Helt absurt.
   Det är också kommunen som bestämmer priset för utförd tjänst. Så du blir varken rikare eller fattigare ekonomiskt sätt. Men ”kan känna dig rikare” genom att fortfarande själv få bestämma. Det är viktigt, i alla fall för mig, att inte bli fråntagen min integritet. Även om du är nu hellre vill välja kommunen så är det bra för dig. Men många andra vill faktiskt ha sin rätt att bestämma själva.

 2. I nästa val får troligen inget parti över 30%. Missnöjet är stort idag och det gynnar främst SD. Jag har alltid hatat kommunismen. Men vänsterpartiet är det enda parti som vill stärka dom svaga idag. Har försökt prata med alla andra partier om dessa frågor utan gehör. Fattigdomsgränsen enligt EU är 11.000 netto för en pensionär. Många har inte det. Min sambo får ut 9000. Den psykiska ohälsan ökar och det löser S o M genom sjukpensioner. Här saknas rehab. Kostnad på kort sikt JA. På lång sikt sparar vi pengar, människoliv och mänskligt lidande. Bostäder byggs endast för folk med pengar. Annars är jag FÖR valfrihet. Gillar privata apotek o bilprovningar tex. Så medlem i V blir jag knappast. Blir väl utkastad då jag tycker vi skall gå med i Nato och vara kvar i EU tex. Men rättvisefrågor som bostad, arbete och rätten till en god hälsa är central för mig o Anette. Vi tror att skatter behövs höjas framöver. Vi har råd med ostlänken för 350 miljarder men inte råd att bygga bort bostads-bristen. T.o.m. Göran Persson reagerar på detta. Ger vi folk med främst psykisk ohälsa rätt rehab så behövs ingen stupstock. Dom skall ha hjälp långt tidigare. Men prata med sossar o moderater går ej. Pratade med en sosse i helgen. Citerar Stenmark: Det går inte att prata med folk som inte begrip. Ingen blir gladare än vi om andra partier än V vill stärka dom svaga och därmed få ett harmoniskare samhälle. Idag är samhället kallt o kyligt. Då hjälper inte floskler. HANDLING Tack! Vi kan inte ha en sjukvård som vårt lasarett. Det skapar besvikna medborgare. Hoppas vi kan föra en sansad debatt om hur vi skall få det goda samhället, med plats för ALLA.

 3. Vi förstår nu att M inte är vårt parti längre. Ni har fått våra riksdagsröster i dom två senaste valen. Men nu går det inte längre. Sviker man dom svaga kan man inte få våra röster.

  1. Om du bara vill försvara vissa personer så får du göra det. Jag vill att satsningar ska göras på ett gott sätt för alla. Varken ”rik eller fattig” ska undantas de möjligheter som finns.
   Rösta på de röda du. Göran Perssons gäng som sjunger internationalen men Persson själv lever väl inte som han försökt lära andra. Eller vad tycker du?

 4. Tänk så lika S o M är. Ingen av er tål kritik. S blir också svarslösa när jag ifrågasätter. Lika som bär kanske? Tänkte nu återgå till ämnet. Vad har Anette o jag för valfrihet? Nästa gång vi flyttar blir det till en tvåa i Nyköping. Men en hyra som en av oss har råd att betala när den andra går bort. Vi har 50.000 var sparat. Täcker väl begravningen. Nästa gång vi byter bil säljer vi husvagnen. Dom pengarna räcker en bit. När dom la ner den macken OK i Oxelösund måste vi tanka i Nyköping pga. jag betalar med pengar. Numera storhandlar vi även där pensionsdagen. Ox kommun tankade ej på OK tex. Min privata tandläkare finns i Nyköping. Tyvärr har vi inte råd att gå dit just nu. Tror inte ni moderater förstår oss som är fattiga. Nyköping är ju centralorten där allt finns. Våra barn bor där och en i Järna. Så vi har ingen glädje av er valfrihet då vi ändå inte har råd att välja. Nästa val blir en rysare. Men inte i Oxelösund där vinner rödgrönt som vanligt. Dom svaga väljer numera ofta SD och soffan. Vi har det absolut inte sämst. Vi skulle behöva flytta nu. Problemet är att främst jag o hunden trivs så bra här. 2018 får jag sänkt pension med 2000. Då måste vi börja jag Nyköpings-tvåan. Min fråga är: Vad har vi för valfrihet?

 5. Lite kul att konstatera att V i landstinget godkänner mina kommentarer, trots att jag är tydlig med att vi inte skall rösta på dom där. Här finns inget alternativ till VFP som vi ser det. M i Oxelösund liksom S i Oxelösund gillar inte oss. TRÅKIGT!

  1. Jodå – det kommer godkännanden men ibland inte lika snabbt som du önskar. Men visst… jag kan bli bättre.

 6. Vi har inte ens tänkt på hemtjänst ännu. Vi lär bo i Nyköping då och om jag fattat rätt har dom redan LOV där. Så länge vi är två så lär vi klara oss, hoppas jag. Sen drabbar psykisk sjukdom alla samhällsklasser. Men detta har aldrig funkat så är det med det. Men håll med om att det är enklare att vara frisk o rik än sjuk o fattig. Sen pratar jag med folk som ni politiker aldrig når. Det som upprör folk just nu är vårt landsting. Vi räknar med att aktivt börja söka lägenhet i Nyköping efter 2020. Det retar mina barn och mina kompisar i Nyköping. Men detta har VI bestämt. Idag kanske Mp byter språkrör eller kanske på fredag. Vår regering idag är inte bra. Men M vill ju bara sänka skatter och det drabbar dom svaga ännu mer. Pest eller Kolera.

 7. Om man vill hjälpa dom svaga ska man rösta rött skriver du. Man behöver väl inte hjälpa starka friska människor. Kan nämna att alla våra tre barn har det mycket bättre ställt än vi, vilket givetvis glädjer oss. I Frösäng är M mycket litet. Tyvärr är Sd stora här. Kanske något att tänka på Dag! Sen att era väljare bor på guld-kusten är väl allmänt känt. Visst har du en poäng med Göran Persson. Jag skällde på honom i många år när han var statsminsister. Fick flera julkort av honom så han kände sig nog lite skyldig. Fast han har ju svårt att vara ödmjuk. Oss emellan vi märkte ingen skillnad mellan S o M. Därmed bäddar ni båda för Sd. Just NU går dom från S dit.

 8. Verkar som V inte heller gillar mig. Kanske återstår bara Mp idag. M gillade vi när Reinfeldt o Borg styrde. Idag är ni ett kallt parti. Fast S är ju kört för alltid som du vet. Här i Frösäng är S störst. Sen kommer Sd. Sen V. Dom har tvåsiffriga tal. M fick visst 4% här senast. Så här behöver ni prata med folk. Lycka Till!

 9. Du har rätt Peter sen jag läst detta. Men jag hade rätt att S var störst. Sen SD och trea V. Men M fick mycket mer än jag trodde. Du är en klippa på statistik Peter. Min bitterhet mot alla partier beror på att jag inte får något gehör från något parti ang. den psykiska ohälsan. Även V sviker mig här. Jag vill ju bara att alla människor i Sverige skall ha det BRA. För det får jag mest skit. Tack för din fakta Peter!

 10. Vill avsluta den här debatten med att berömma dig Dag. Du är en av få som fortsätter att blogga. Därmed ger du utrymme för oss frågvisa. Visar inte partierna mer intresse så finns ju risken att detta läggs ner. Sen måste vi inte vara överens jämt. Det viktiga är ju att vi för dialog. Mitt namn är överrepresenterat

  1. Har pratat med SN vid två tillfällen om att sätta fart igen med partibloggarna men de ligger lågt så länge är väl budskapet. Det känns ju väldigt trist när det inte blir fart och då jag söker debatt.

 11. Apropå valfrihet och service………..

  Ökande tilltro till våra folkvalda?

  SVT Nyheter har sammanställt alla det riksdagsledamöter som slutade i samband med valet förra året och som har rätt till inkomstgaranti.

  Månadsbeloppen är vad som utbetalades till ledamöterna i juni 2015. Dessa sänks ett år efter ledamoten slutade.

  Totalt 73 ledamöter får bidrag genom oss skattebetalare. Kolla listan på de bidrags försörjda politikerna.

  Några från ditt politiska parti, kära läsare?

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ar-riksdagsledamoterna-som-forsorjs-av-riksdagen

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

  1. Så här är systemet upplagt.
   Det skulle väl vara intressant om SN grottar ner sig hur det ser ut i upptagningsområdet för kommunerna samt landsting.

   1. Visst skulle det vara det, Dag.

    Fast från ”lokaltidningen” väntar jag mig inga ”underverk”.

    Vill gärna slå ett slag för en klart godkänd tidning.

    Dagens Samhälle heter den. Den borde fler läsa.

    Du har ju själv skrivit debattinlägg i den Dag. Så du känner till den och jag förmodar att du läser den ibland.

    Här en mycket intressant artikel från den tidningen.

    http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/segregationen-oekar-i-209-kommuner-24868

    Hälsas från DVO.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*