59 thoughts on “Sällanköpsvaror tappar i Oxelösund!

 1. Jag tror det är stört omöjligt att öka handeln här samtidigt som Nyköpings handel hela tiden växer. Vi handlar det mesta i Nyköping. När vi handlar vid Willys tex. så möter vi alltid Oxelösundare. Sen småhandlar dom i våra mindre butiker. Det är väl bara Kvantum o kanske Netto som bär sig. Oxelösund är en röd stad och numera kanske rödgrön. Dom har klar majoritet och detta kommer inte ändras under min livstid. Vi skulle behöva ha en Bert Karlsson då skulle det bli fart på näringslivet. Men såna växer inte på trän precis. Träffade en del Oxelösundare i lördags på en fest i Nyköping. Flera trodde SD skulle öka i nästa val. Fast dom säger ju inte ett ord på fullmäktige. Missnöjet är totalt och varken S eller M verkar ha svaren på väljarnas frågor. Just nu: En Tråkig Utveckling!

  1. Det är en svår nöt att knäcka med handeln. Det kommer att krävas fler insatser.
   En hög trovärdighet hos kommunledningen att satsningar verkligen ska göras samt en tidplan för satsningen.
   Alliansens företrädare, 20 personer, träffades i söndags för att diskutera ÖP ( översiktsplanen).
   Vi åkte ut i kommunen till flera platser för att koppla direkt till plats och möjligheter för bostadsbyggande och utveckling i stort. Därefter åt vi brunch tillsammans på Källan restaurang på Jogersö, med efterföljande diskussioner. Givande och bra initiativ. Får återkomma till vad vi kommer fram till.

   När det gäller SD i Oxelösund så vill jag gärna lyssna till vilka argument som talar för att SD representanter ska få förtroendet att få din röst.

 2. Vet inte varför du alltid missförstår mig Dag. Jag skall INTE rösta på SD. Dom två Oxelösundare som sa till mig att dom trodde SD skulle öka även här i nästa val är sossar. Dom känner väl rädsla helt enkelt. Dom gillade inte Kvantum. Vi börjar handla allt mer där då det inte är gratis att åka till Nyköping. Våra barn o barn-barn bor ju där så vi är givetvis där rätt ofta ändå. Sen är ju Willys billigast och folk storhandlar numera. Tempo o vår affär i Frösäng har det kämpigt o kan inte konkurrera med priset. När det gäller sällanköpsvaror är det nog än knepigare. Vi är trogna bilakuten och Kvist el tex. Tanka måste vi göra i Nyköping då jag alltid betalar med pengar. Men en ny mack är på gång läste jag i SN. Hoppas det går att betala med pengar där. När det gäller elektronik så gäller nog Nyköping men även nätet. Modiga företagare har ju försökt genom åren med olika affärer men tvingas sen lägga ner. Jag tror inte vi kan ändra på verkligheten Dag. Jag TROR SD får missnöjesröster idag. Detta borde S o M förstå och motarbeta. 25% är fattiga. Dom röstade på S förr men röstar ofta på SD idag. Tycker ändå M har rätt bra stöd numera. I O-sund är det väl kämpigare för dom övriga allianspartier. Jag kommer inte säga: Vad var det jag sa när rösterna är räknade. Hoppas få fel!

 3. Okey! Verkade annars som min tidigare mail vän AM. Han ville gärna pådyvla mig åsikter jag inte har. En slags härskarteknik? Jag har sagt att vi bara kan rösta på TRE partier i nästa val. Det är C o V o VFP. Inget av dessa partier ger mig bra vibbar om framtidens psykvård. Jo kanske V där finns det lite hopp och förståelse. Det är tack vare Lennart Clarstedt o kanske Lotta Back. C visar inget intresse och det partiet verkar splittrat idag. I dom två senaste valen har vi gett M våra röster. Det berodde på Reinfeldt men även Borg. Dom finns inte kvar och även Per Westerberg slutar. Honom presenterade jag för grabben (läraren) o han gillade PW. Sen blir väl inte frågan löst om storregionerna till nästa val. Här vet jag inte vad jag vill. Annars summerar jag en gammal kollega: Kluven o velig är du inte Roland. Däremot en jävla tjat-pelle som tjatar om samma saker hela tiden. Vi har jobbat ihop sen 1964 så han känner nog mig. Fast han kopplar mitt skrivande till vänstern. Så är inte fallet. Jag ser gärna mer valfrihet. Till skillnad från M vill jag den skall gälla ALLA. Tror inte du blev klokare av dessa rader men hoppas. Sossar älskar o kalla mig kluven. Det kan jag bjuda dom på.

  1. Det finns fler frågor än psykvården som är viktiga.
   Jag arbetar utifrån tanken att så få som möjligt ska behöva gå så långt som att göra akuta besök inom psykiatrin. Men när det väl behövs ska det finnas professionell hjälp.
   Förebyggande insatser är absolut bäst. Att t.ex. vara bra på att vara arbetsgivare. Att familjen har möjligheter till god friskvård inom mommunen. Att utbildning fungerar för olika grupper.
   Det var bara några få punkter.

   Men om V är det breda partiet för dig så är det ju enkelt. Förmodar att det V-partiet finns lätt tillgängliga för dig och andra.

 4. Förlåt jag missade din fråga om SD i Oxelösund. Känner ingen där idag sen Anna S-Magnusson slutade. Henne kunde jag prata psykvård med. Men det kan jag även med Thom Zetterström som jag känner bättre. Nu pratar jag aldrig invandring med dom. Tycker inte det är MIN fråga. För mig är alla människor lika mycket värda. Men jag träffar människor ni politiker aldrig träffar. Dom berättar saker för mig o avslutar med att dom ska börja rösta på SD. Är någon intresserad kan jag berätta varför. Dom är alla väldigt fattiga. Dom känner sig svikna av främst S. Kanske det vi märker i väljar-mätningar? Jag gissar att 20-25% av svenska folket är fattiga. Trots att vi är långt från rika tillhör vi inte den gruppen. Sen är jag så jäkla snål att jag alltid klarar mig. Valåret får jag 2500 mindre i pension. Kåpan gäller bara i fem år. Då blir det tufft men går gör det säkert. Barnen börjar ge mig TV-apparater o datorer dom har det mycket bättre ställt än oss alla tre. Vilka frågor SD driver i Oxelösund vet jag inte. Tror dom vill ha mig vilket dom aldrig får. Summerat: Jag är som dom flesta en rätt vanlig typ. Väljarna är mer rörliga idag. Tiden då S var det statsbärande partiet med närmare hälften av väljarkåren i ryggen är förbi. När sen vi 40-talister försvinner så blir dom ett parti i mängden. MEN jag pratar med SD främst i Nyköping. Då slutar några att hälsa på mig. Men jag pratar med alla o har alltid gjort. Det borde inte vara synd att göra det. Vad tycker du Dag om ett öppet sinne?

  1. Roland!
   Jag är främst kommunpolitiker. Vad gör SD i Oxd överhuvudtaget? Vad vill det lokala partiet? Lägger de egen budget? Nej!
   Åter: Jag som Moderat företrädare jobbar med en bredd.
   Du Roland träffar många som inte jag träffar. Jag träffar några också, både spontant och planerat för att diskutera lokala utvecklingsfrågor.

 5. Nu skall du få veta vilka två politiker jag tycker bäst om i Nyköping och Oxelösund. Åsa Ingårda och Agneta Rönn. Det var dom två även vid förra valet. Tjatpelle som jag är!

 6. Problemet för mig Dag är att V o jag alltid blir osams. Fick ju mailkontakt med en riksdagskvinna nyligen. Det sket sig direkt. Nicklas Fransén o Patrik Renfors o jag tycker sällan lika. Sen vill jag ha LOV det vill inte dom. Att jag är så fixerad vid psykvård beror ju på min historia. Clarstedt är ju psykoterapeft och har en insyn som politiker inte har. När sen Mårten Gerle säger att jag är expert så kanske det är så. Men ta inte illa upp Dag. INGET parti vill diskutera detta med mig. Jag tror nog på ett samhälle som inte finns idag. Det närmaste var nog S på 60-talet. ALLA skall ha det bra. Arbete o bostad och en inkomst det går att leva på. Jag gillade Reinfeldt men inte AKB. SD:s framgångar kan dom tacka S för. Men nu börjar en del sossar bli oroliga. Kanske för sent……………………!

 7. Det måste vara tröstlöst att driva allians-politik i Oxelösund. Ni får ju inte folket med ER. Men Oxelösund är inte ett Sverige i miniatyr. Detta är ett rött bruks-samhälle. Går det att ändra på det ? Jag tror inte det.

 8. Kanske borde jag välja soffan vilket Anette har velat länge. Vi märker ingen skillnad vilket block som än styr. Sen är det ju min trovärdighet som skribent. Att följa ett parti passar inte mig. Du skriver att jag borde rösta på V. AM skrev att han gillar mig som moderat också. Det är kvalificerat skitsnack. Trams helt enkelt. Du vill att jag röstar på alliansen o Affe vill att jag röstar S. Men vi vet inte vad vi vill i fråga om röstandet. Annars är jag en tjatpelle som du vet. Skall berätta hur vi valde efter valet. För er redan frälsta är det lätt, men inte för oss. Nyss beskyllde du mig för att vara Sverige-demokrat nu tycker du jag skall rösta på V. En viss skillnad. Vi vet inte ens vad SD står för utom rasism. Men vi behöver inte oroa oss för Oxelösund. Det består med sina röda färger. God Kväll min vän!

 9. Jag har väl ingen anledning att försvara SD. Men jag är läskunnig och ser att dom växer mer än alla andra partier. Dom få gånger jag varit på fullmäktige har dom inte sagt ett ord. Men när en kvinna berättade för mig o berömde mig för en insändare om dåliga pensioner för främst kvinnor sa hon: Vi har råd att ta hit massor med flyktingar men inte ge arbetarkvinnor drägliga pensioner. Det var hennes ord inte mina. Hon sa jag kommer att rösta på SD. Jag har träffat fler med liknande berättelser. Jag tycker vi skall ge kvinnor pensioner dom kan leva på. Minst 11.000 netto. Men jag tycker även vi skall ta emot människor som flyr för sina liv. När jag tycker så här så kanske vi måste höja skatten något. Nu har jag åter blivit osams med politiker. Förlåt jag är sån!

 10. Jag hamnar ofta i dråpliga lägen pga min ärlighet. Efter förra valet ringde en kompis som jag vet är kommunist . Berättade att jag röstat på M i riksdagsvalet. Han skällde ut mig efter noter. Jag umgås inte med moderater sa han plus mycket jag inte vill återge. Jag tog honom på orden o bröt all vänskap som vi haft i många år. Nu är han smörig när vi ses. Han hade ingen respekt för valfriheten alls. Han är även gudsförnekare o han tyckte nog jag skulle tycka lika. En annan person i Nyköping kallade mig för kommunisten från Oxelösund. Sen blir väl inte jag en annorlunda människa var än jag lägger min röst. Fast det är nog få som blivit kallad ”moderat-jävel” o ” kommunist svin” samma år. Jag ligger nog i mittfåran gissar jag.

  1. När jag möter folk som säger nej till Moderat information och säger samtidigt att de röstar på SD.
   Ok säger jag, men kan du nämna namnet på din företrädare. Många kan inte något namn.
   Nösta fråga från mig: Vilken programpunkt gillar du böst hos SD i Oxelösund. Hittills har jag aldrig fått ett svar på något lokalt men får ofta svar på nationella frågor.

 11. Bra att du frågar Dag. Jag gissar att många röstar på SD i ren protest mot ALLA andra partier. Jag hade troligen varit sosse än idag utan våra surdegar. Fast S har ju blivit sämre o M bättre kan jag tycka. Blir en chock för S om dom inte når 30% i nästa val. Jag tror inte det. Men missnöjet borde fångas upp. Tror vi är överens om det. Sen är ju dåliga pensioner o dylikt riksfrågor. Mina frågor ligger ju mer på landstingsnivå. Bostads-byggandet är ett stort problem i hela landet . Men jag tror även det finns ett stort utanförskap i Oxelösund. Om detta vet du nog mer än jag.

 12. Bra att vi börjar förstå varandra nu Dag. Det är ännu långt till nästa val men vi måste börja förstå missnöjet. Det finns nog många olika anledningar till det. Idag sas på nyheterna att regerings företrädare skall kunna ta pension först vid fyllda 61. Sen skall sidoinkomster även till egna bolag räknas av. Detta har ju både Persson o Reinfeldt utnyttjat till fullo. Det bevisar att även S börjar bli oroliga. Man måste ha folket med sig sa ministern. Detta ser vi även i vårt landsting. Sen hoppar Jämtland av region-racet. Även M hotar om inte S ändrar sig. Det är således Trump-varning nu på alla plan. Vill vi minska populistiska partier så måste folk tas på allvar framöver. Men om både S o M börjar vakna så blir ingen gladare än jag.

  1. Ahh… tänkte inte till.
   Facebook skulle vara något för dig som vill ha kontakt med många som och skriver mycket.
   Det är lätt att öppna upp ett konto.

 13. Du är inte den första som sagt detta till mig. Hittills har jag stått emot o alltid hävdat att SN räcker gott för mig.

 14. Man kan ju undra hur S o M tänker. I dagens mätning är SD nästan jämnstora med er båda. M vill sänka sjukpenningen efter tre månader. Blir folk friskare av det? Vi vet att det är kvinnor inom vården som bränns ut. Då behövs fler som jobbar där. S vill skära timmar för utvecklings-störda. Blir samhället bättre av det? Varken S eller M har svaren på väljarnas frågor och då växer missnöjet o det gynnar SD. TRÅKIGT!

 15. Fast aftonbladets rubrik är ju inte sann. Dom skrev att SD tar väljare från M o KD. Är det inte S som minskat mest sen valet? M ligger väl rätt lika. KD har minskat kan bero på partiledarbyte o kanske lite att dom avslutade DÖ. S fick 25% idag. Fick väl 31% i valet om jag minns rätt. Visst SD har ökat med 8% och får naturligtvis från alla partier. När jag tar upp med vänstern att dom fattiga ofta stödjer SD blir dom sura på mig. Men jag skall inte rösta på SD men lyssnar på folk. Fast som budbärare när man inte är politiskt korrekt betraktas man som en skurk. Verkligheten överträffar dikten!

 16. Din länk till Johan Forsells krönika betraktar jag som TRAMS! Det är samma fenomen som sossarnas LSS. Grattis SD!

  1. Trams sa Roland.
   Trams av dig Roland. Starta ett parti och ta ett helhetsgrepp. Då tvingas du och får ta ansvar. Kan inte bara surra runt och tro och lyssna på din egen röst. Även om du inte tror det så har jag också fått med mig en del i och av livet.

 17. Kanske hade jag fel angående AB. M har minskat 1,5% lika mycket har SD ökat sen förra mätningen. Då kan det ju stämma att folk lämnar M för SD. Vill ändå hävda att S förlorat mest väljare sen förra valet till just SD. Dom har blivit vår stora folkrörelse idag, tyvärr. Folks missnöje beror ofta på att politiker skor sig själva främst. I det läget blir det självmål att införa stupstockar i både LSS och sjukförsäkringen. Folk ser samma fenomen inom landstinget. SD har blivit folkets uppror mot politiken. Carl Bildt som jag anser vara en klok man sa idag att västvärlden aldrig mer blir sig lik efter valet av Trump. Sossarna förr hade nästan alla arbetar-röster. Snart har SD lika många. 20% till M kan jag ändå tycka är hyffsat. Nåja i Oxelösund kan man öka till 10% men blir ändå inget hot mot det rödgröna styret här. Idag talar inget för en ny allians-regering om man inte vill samarbeta med SD. Det vill man inte säger man. Tror inte SD skulle rösta för en allians-regering utan att få något. Tänk L 5% o C 8% och SD minst 20%. Inte kul precis eller hur? Mitt tips idag är att Löfven sitter kvar men tvingas ta in V i regeringen. Om inte M o S bildar en sådan. Då får Löfven problem att välja ”rätt”. Jag trodde inte SD var på väg upp. Men jag hade fel och detta beror på folkets uppror.

 18. Jag är snart 70 år Dag och har inga tankar idag att överhuvudtaget engagera mig politiskt. Det som förvånar mig är att ni inte fattar att ett folkligt vrede nu finns. Dom röstar på SD idag. Jag gillar inte detta och försöker nu få er andra att förstå. Att då lägga förslag som går emot folkviljan är TRAMS. Förstår att du är sur på mig. S är nog ändå surare. Men verkligheten börjar nu komma ifatt. Folk protesterar och det märks tydligt i fråga efter fråga. Politiker åker gräddfil medans folket i många fall fått det kärvare. Vi har nu prövat både S-regeringar o M-regeringar. Ändå ökar missnöjet. Jag klarar mig för egen del tro inte annat. När alliansen vann 2006 sa sossar till mig att såna som jag skulle få ett helvete. Fel jag tjänade på alliansen, ja du kan storyn. Nu reser sig andra och tyvärr tror dom SD är lösningen. Man litar inte IDAG på varken S eller M. Ni får fortsätta att ogilla mig i både S o M-lägret men det handlar inte om mig. Det handlar om folkets vrede. Brexit. Trump o kanske SD om ni inte vaknar. Det gör ont att inse detta. Verkligheten börjar komma ifatt. Göran Persson började försämringen av sjukförsäkringen. Nu vill M göra samma misstag. Men du kan ha rätt att detta var bara en mätning. Men håll med om att det börjar bli rörigt. Idag lyser solen i vår vackra kommun. Läge för en långpromenad?

 19. Hoppsan du blev sur. Precis som vår gemensamme vän AM blev. Han skulle bli jätteglad om vi blev osams. Han tål inte moderater. Jag tål kanske inget parti idag. Men allra minst tål jag SD. Det gillar Affe. Men inte när jag ger S lite skuld för deras framgångar. Verkar likadant med M. Min kamp är först o främst att stärka dom svaga o det gillar inte ni två. Sen visst har jag svagheter och är inte utan skuld. Därför kastar jag inte stenen. Mitt mål är att vi får en stark regering 2018 som inte är beroende av SD. Sen om den blir röd eller blå tycks kvitta. Ni är ändå lika som bär.

  1. Roland!
   Dag blev inte sur – tvärtom, jag blir stimulerad och får energi. Det är ju en debattsida.
   Då är det på sin plats att uttrycka sig men det ska givetvis vara värdigt.
   Och det anser jag att det fortfarande är. Jag menar att jag också varit med i livet och fått erfarenheter.
   Jag hållet fortfarande på helhetssynen. Och det är alltid mycket lättare driva olika frågor om man inte behöver ta hänsyn till ekonomin.
   Du brukar själv ta upp din egen ekonomi – t.ex. var du handlar för att få mesta möjliga för pengen. Så tänker jag också när det gäller allas våra skattemedel.

   Hinner inte skriva mer just nu.

 20. Får jag avsluta den här debatten på din planhalva. Redan när Benita styrde tyckte jag vill skulle ha ett oposionsråd. Det var väl Agneta då. Tror hon fick några procent senare. Den posten ville ju V ha. Benita tyckte inte vi hade råd. Sen hade vi råd att ge henne pension tio år innan ordinarie. När du fick tjänsten så var det samma sak, den ville V o Patrik ha. Jag tyckte vi skulle vara lika goda demokrater som andra kommuner. Jag lägger mig i allt o får en del skit för det. Vet du hur det gick för kvinnan från Syrien som till sist fick komma hit? Detta rörde jag en del i. Då fick jag höra en del som jag helst velat slippa höra. Men OM vi röstar i Oxelösund 2018 så ligger Bo bäst till. Till riksdagen vet vi inte alls idag. Reinfeldt då var M givet, men inte idag. Landstinget måste bli VFP. Klart många är arga på mig när jag ifrågasätter hela tiden. Fick ett mail från en riksdagsman från V. Hon trodde inte dom fattiga röstar på SD. Jag VET att det är så i en del fall. Ni frälsta ser sällan över den egna partitaktiken. Fast det är kanske naturligt. Jag är ju fri o kan slänga skit både åt höger o vänster. Renfors var nog inte glad på mig när jag sa att du skall bli oposionsråd. Ordet jag alltid stavar fel. Hemkommen från skogen med en nöjd hund och väntan på ärtsoppa o pannkaka gör dagen BRA. Hoppas du också njuter av denna vackra torsdag!

  1. Jag njuter de flesta dagar och sover gott om nätterna.
   Är engagerad i politiken ganska många timmar varje dag, dock lite kortare på helgerna.
   Försöker att träffa så många som möjligt för att lyssna, värdera och agera.
   Kommer just nu från ett arbetsmarknadsråd, Nyköping/Oxelösund.
   Här diskuterar arbetsförmedling och kommunerna hur vi ska ge bästa möjligheter till utbildning och jobb. Där ingår helheten som jag skrev om tidigare.Där ingår givetvis de som har det lite tuffare. Du använder epitetet svagare.
   Om du har tid och vill lyssna så ska jag gärna berätta hur jag tänker i många frågor och i de fall som du kallar för de svaga i samhället.

 21. Gissar att du läst Sifo-mätningen om sex nya stor-regioner. 50% säger NEJ. 23% säger JA. Då sjunger jag som Sven-Ingvars: Börja om från början, börja om på nytt. Fattar inte sossarna att man måste ha folket med sig? S bäddar för en rejäl valförlust idag. Finns många andra frågor där man inte har folket med sig. Sånt brukar straffa sig i val. Återigen: Trump-varning!

 22. Moderater kallar kvinnor som skämtat horor. Nu fick han sparken direkt men K-G Björklund sa att detta inte var första gången som han hört sånt här trams. Miljöpartiet o främst Gustav Fridolin är inte vuxen sin uppgift som skolminister. Han förstår inte lärarnas missnöje. Kan ingen sparka honom också? Sossarna skyller på gravt utvecklings-störda o drar ner på LSS. Borde inte Åsa Regnér också sparkas? I landstinget är det guld o gröna skogar för politiker. Folket får inte den vård dom behöver. Förslaget om stor-regioner får tummen ner av folket. Känner att jag börjar bli tjatig o långtråkig. Min fråga till slut: Är det konstigt att SD växer så det knakar? Blir dom inte störst så blir dom näst störst 2018. 2022 blir dom störst. Säg inte att jag inte varnat. Med dessa bistra rader önskar jag Dag o ev. följare Trevlig Helg! Vart tog Peter o Leif vägen?

  1. Som du förstår så reser jag ragg när Delmon Haffo uttrycker sig som han gör.
   Är just nu på ett möte med Sörmlands Moderater och riksdagsledamöter. Alla har samma åsikt i frågan. Fullständigt oaceptabelt.

   1. Hela det här YouTubeklippet är inte bara ett nederlag för M. Det är bara ett i raden och främst ett nederlag för hela debattklimatet och hur man numera utan spärrar uttrycker sig till och om varandra i landet Sverige. Ett intellektuellt haveri pågår.
    Det är förfärligt!!

     1. En helhetssyn är absolut nödvändig i denna sak.
      Det finns många olika delar här och där vi säkert kan ha lite olika ingångar, orsakssammanhang och åtgärder.
      Det viktiga är dock att alla goda krafter samlar sig och hittar vägar fram och försöker vända denna oroväckande utveckling. Ett idogt samhällsarbete.
      En ny upplysningstid kanske?

 23. Bra Dag! Hade verkligen trott det. Såg att AKB o Tobé börjat rensa nu. Idag hörde jag på tv att dom politiska partierna bara har cirka 100.000 medlemmar ihop i hela Sverige. Vi har en kris idag som heter duga. Folk vill inte gå in i partier. Toppstyrt säger många. Så länge som detta fortgår ökar föraktet. Jag TROR att det parti som har störst problem är S. Dom går i total otakt med sina väljare. Självklart har inte jag någon lösning konstaterar bara förfallet. SD måste må jäkligt bra NU. Hälsa dom andra mötet gissar att jag känner en del.

  1. Tyvärr så är det så med all föreningsverksamhet. Färre och färre vill engagera sig i föreningar och vill inte bli eller vara medlemmar. Svårast är det för politiska partier.

   Trevlig helg!

 24. Läste Aftonbladet på nätet nyss. Fick fram ett inlägg där Leif Mannerström gick till hård attack mot äldrevården o främst maten där. Leif är en stor humanist även känd för att han o några till fixade lutfisk till dom gamla i Gnesta. Ansvarig minister Gabriel Wikström höll inte med. Givetvis skyllde han på den förra regeringen och tyckte Leif ökade politiker föraktet. Den som ökade politikerföraktet var Gabriel själv.

  1. Mycket behöver förbättras inom äldrevården. Löner, utbildning, personaltäthet m.m. Faktiskt en systemförändring och nytt tänk måste till. Nyligen på Tv gick en serie om äldrevården i Vännäs tror jag det var. Där lade dom om kurs och utbildade personalen bl.a. Det finns hopp och det går om man vill och tänker om. Allt är inte nattsvart.
   På Gustavsgården i Gustavsberg gör dom maten helt själva och enbart med råvaror, en del lokalt inköpta. Det är mycket uppskattat och på restaurangdelen är det alltid fullt med folk. Både boende och folk utifrån. Det finns hopp om viljan och nytänket finns. Allt är inte nattsvart.

 25. Jag hoppas morgondagens politiker skall kunna erkänna fel o även ändra sig när folk är emot. Prestigen börjar bli barnslig idag. Detta märker vi på alla plan. Vill inte folk ha stor-regioner skall vi givetvis inte ha det. Bara ett exempel på att politiken o folket inte går i takt längre. Varför har det blivit så här? Är det underligt att SD växer?

  1. Jag anser att så många som möjligt bör göra sin politiska värnplikt någon gång under sitt liv. Fler blir insatta och fler kommer att stämma i bäcken om det som anses fel eller är direkt fel.

 26. Jag har ju massor av åsikter men inget parti. Varför inte en lokal i varje kommun där folk kan komma å prata. Ett parti varje vecka kanske. Inget parti är intresserad av mina åsikter. Då är säkert mig det är fel på. Varför kan vi inte laga mat på varje skola o varje äldreboende ? Blir väl för dyrt antar jag. Dom flesta av mina förslag kostar, åtminstone i början. Rösta ska vi både Anette o jag. Läste en krönika av Åsa Ingårda i lördagens SN som tilltalade mig. Ställer Åsa upp till riksdagen kryssar vi gärna henne. Tyvärr kan vi inte rösta C i landstinget. Men missnöjet frodas idag o våra folkvalda klarar inte detta riktigt. TYVÄRR gynnar missnöjet bara SD. Jodå ni lyssnar på mig men gillar inte det jag säger. Jag har inga tankar på att bli politiker. Är för gammal och är för okunnig. Men söker med ljus o lykta efter en politiker som kan föra mina tankar vidare. Våra TRE block består åtminstone fram till valet. Sen får vi se! Fast i Oxelösund är det röda blocket överlägset o förblir så min livstid ut. En röst på centern förändrar inte det. Hoppas inte bli utskälld av Leif Thor igen för då får Patrik rösten igen.

 27. Bert Karlsson är på väg in i politiken igen. Fast bara lokalt i Skara. Huka er gubbar o kärringar nu laddar han om!

 28. För att vara mycket tydlig. Vi kan bara rösta på ett allians-parti i riksdags-valen. Vi står i tacksamhetsskuld helt enkelt. Utan alliansens seger 2006 hade jag nog levt tandlös än idag. S skulle ha 130000 pengar vi aldrig fått fram. Alliansen tog 52000 för samma jobb. En viss skillnad, eller hur. Till Leif: Tror inte BK tänker stapla dricks backar denna gång. Han vill förbättra skolan o äldrevården i Skara säger han. I mina öron låter detta bra. Sen får vi se vad han åstadkommer. Sen har han tjänat pengar på flyktingar som han förr ville ha bort. När fan blir gammal blir han troende. Säga vad man vill om Bert men färgstark är han och en mycket duktig företagare.

  1. Tycker bara att det var ganska kul när han körde med backarna och sjöng div. låtar. Inte mer än så.
   Sedan vill säkert de flesta förbättra skolan och äldrevården i Skara.
   Får se då vad BK kanske kan erbjuda för politik till det.

 29. Hur som helst så får inget block majoritet i nästa val. Om inte alliansen tar in SD förstås, men det ser jag som uteslutet. Populism har blivit ett missbrukat ord idag. Är folket populister? Denna fråga ställer jag mig i SN idag i en insändare. Samarbete över blockgränsen? Jag tror inte det går heller. Jävla Väljare!

 30. Om SD växer här i Oxelösund, vilket är troligt då oftast rikstrenden spelar in. M fick väl ungefär som i riksdagen. Eftersom det mesta talar för en repris för er så kan även nästa val sluta ganska lika. S fick ju rejält över rikstrenden. Men V fick nästan det tredubbla. Bla. två röster från oss som C skulle haft. Vad beror sånt på? Catharina Fredriksson är ju väldigt trevlig och får säkert betalt för det. Patrik? Visst är han trevlig när man träffar honom, men får han så mycket gjort? Träffade en medlem i V som inte gillar dig Dag. Då vet du vem jag menar. Han gillade inte Patrik som han tyckte var för mesig. Men att folk skall rösta på en tom stol känns märkligt. Du har ju pratat med folk som röstar på SD men inte känner någon politiker och inte visste vad deras politik i Oxelösund är. Vad tyder detta på? I Nyköping är V och Nicklas Franzén med o styr. Dom fick UNDER 5% i förra valet. Patrik fick nästan 13%. På 60-talet hade S o Tage Erlander 50%. Min slutsats blir: Folket o politikerna går inte i takt. Oxelösund sökte inga pengar för bostadsbyggande. Min fråga blir: Borde man inte gjort det? Eskilstuna fick över 40miljoner o Nyköping 13miljoner. Hur går det med byggandet Dag?

  1. Roland!
   Jag går ner till det sista du skrivit. Hur går det med bostadsbyggandet?
   Mitt svar: Alldelses för sakta om du ställer frågan till mig. Det beror på flera orsaker:
   Alliansen har lämnat flera förslag om bostadsbyggande, sanering av mark, bl.a. på Ramdamdalshöjden, att det ska finnas byggklar mark vilket innebär att kommunen färdigställer detaljeplaneklar mark så att byggentreprenörer kan sätta spaden i marken omgående.
   Lämnat förslag om byggande av ytterligare ett trygghetsboende och ville att det skulle samordnas i samband med byggande av förskola och skola på Frösängsgärde.
   Att byggandet ska komma igång omgående på Villabacken men där majoriteten nu ändrat sig.
   Det var ett axplock från både Moderaterna enskilt samt Alliansen tillsammans.
   Det här har även Alliansen budgeterat för.
   Det är dock majoriteten som väljer bort de förslag, eller fördröjer de förslag vi kommit med.

 31. Tråkigt Dag för vi behöver nya bostäder. Nu har jag en fråga som kan besvaras med ja eller nej. Är det fullmäktige kl. 18 i morgon? I så fall kan jag tänka mig att komma. Olle Brennius har ju en utställning så jag kan komma lite tidigare o se den också. Alltså gör jag två flugor på smällen. God Kväll!

  1. Men det ska även sägas. På Norra Malmgatan bygger Kustbostäder 36 hyresläenheter. Beräknas färdigt i början av 2018, lagom till valet.
   Fastigheten Esplanden 19 är såld till en privatperson. Där ska det byggas om till 9 lägenheter.
   Så det är lite som är på gång men långt långt ifrån behovet.

   Kl. 18 i morgon är det kommunfullmäktige, välkommen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*