Fatta beslut om en investering!

M efterlyser investeringsbeslut för Läget

Efter att Micke Santo sa upp kontraktet för restaurang Läget i Oxelösund i fjol, har kommunen letat febrilt efter en ny krögare som kan tänka sig att ta över verksamheten. Precis som tidigare så söker man efter någon som, förutom att driva restaurangen även kan vara med och bidra till att lyfta gästhamnsområdet som helhet.

Innan Santo tog över Läget var oppositionsrådet Dag Bergentoft (M) skarpt kritisk mot att det saknades ett beslut från majoritetens sida, kring vilka investeringar som behövdes göras för en fungerande året runt-verksamhet.

Något som han nu efterlyser igen.

– För att ge de bästa förutsättningarna på lång sikt, om man nu vill någonting med det här, så behöver man fatta ett skarpt investeringsbeslut. Men något sådant finns i inte i dagsläget.

Utöver de 500 000 kronor, som det kostade kommunen att lösa ut den tidigare hyresgästen Come y calla, så betalades över 200 000 kronor för restaurering av Läget som var i dåligt skick.

Kommunens förhoppning är ha en ny krögare på plats så snart som möjligt, så att restaurangen kan hålla öppet till sommaren. Hans Rainer, näringslivsansvarig i Oxelösunds kommun, sa till SN i januari att ”det gäller att få fart på det här så fort som möjligt om en ny krögare ska ha möjlighet att rekrytera personal och rigga sin verksamhet”.

Enligt den information som Dag Bergentoft fick för några veckor sedan, så fanns det då nio intressenter.

– Men man måste ta någon form av investeringsbeslut. Det ger även signaler till de som ska driva det, att de ska inte ska behöva vara duktiga på att reparera fastigheten också.

SN har sökt kommunalrådet Catharina Fredriksson (S) för en kommentar.

Hälsningar från Din lokala politiker

Dag Bergentoft

Gruppledare för Moderaterna/ Oppositionsråd

0155-38 500, 070-567 66 55

6 thoughts on “Fatta beslut om en investering!

 1. Hej Dag!
  Det är lite för ofta förekommande i det vackra Oxelösund. Att underlaget för fattade beslut, är alldeles för dåliga och det dessutom finns en hel del brist på insikt, för att när något görs, så ska det göras ordentligt för framtiden. Inte snabba hafsiga lösningar som bara blir tillfälliga och dyrbara för kommens skattebetalare år ut och in.

  Ramdalens IP och Läget är bl.a. bara två sådana sorgebarn, som har ältas under årens lopp.

  Vilket är rent sagt ut bedrövligt. Fast vi innehar väl inte denna jumboplats för inte.

  Företagsamheten 2017 Sverige.

  • Sveriges mest företagsamma befolkning finner vi fortfarande i Danderyd. Oxelösund innehar, liksom ifjol, jumboplatsen.

  https://www.svensktnaringsliv.se/fragor/foretagsklimat/foretagsamheten-2017-sverige_670090.html

  • Andelen företagsamma människor uppgår till 12,3%, vilket är en oförändrad nivå jämfört med ifjol. Företagsamheten bland landets kvinnor ökar dock till en ny rekordnivå (7,7%). • Fortfarande starkast företagsamhet på Gotland och svagast företagsamhet i Västmanland. • Sveriges mest företagsamma befolkning finner vi fortfarande i Danderyd. Oxelösund innehar, liksom ifjol, jumboplatsen. • Nyföretagsamheten har stagnerat under de senaste fem åren, såväl för hela befolkningen som för kvinnor och unga. Starkast nyföretagsamhet i Stockholms län och svagast i Blekinge. • Danderyd har även i år Sveriges högsta nyföretagsamhet. Gullspång har tappat rejält i nyföretagsamhet och har i årets mätning lägst nyföretagsamhet. • Gnosjö toppar listan över andelen tillväxtföretagare bland Sveriges kommuner • Nästan dubbelt så många VD:ar födda på 40-talet jämfört med VD:ar födda efter 1985.

 2. Dag jag börjar tro att AKB har rätt. I höst kan alliansen sätta stopp för S:s kommande o skadliga skattehöjningar. Kanske värt att ta strid för. Så kör hårt nu!

 3. Vi får kanske vänta till valet 2018. Sen borde vi få en alliansregering igen. Eftersom Magnus Leivik vill prata psykvård med mig o Lennart Clarstedt så ligger M bäst till. C gillar vi men dom samarbetar med S i landstinget o där finns konflikten. Vi kommer att rösta lika i alla valen. Därmed kan DU få en helt ny röst Dag. Senast blev det V o VFP o M. Vilken jäkla röra det blev. Sen kan saker hända o Anette vill helst soffan. Men det vore att krusa S. Sviker dom kan man byta tycker jag. Antingen styr S eller så M. Idag föredrar vi M. Trevlig Helg!

 4. Roland!
  Ber om ursäkt för sent godkännande.

  Det kommer att rinna mycket vatten under broarna innan valet i september 2018. Det kommer att bli mycket intressant. Likaså lokalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*